Podoloog


Grusenmeyer Justine

Bachelor in de Podologie

                                                                                                                 

Wie? Wat?

Justine Grusenmeyer is in juni 2017 afgestudeerd als Bachelor in de Podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Congressen bijwonen en blijven leren, zich bijscholen behoren tot één van haar interesses.

Podologie is een erkend paramedisch beroep en heeft een officieel statuut sinds april 2016. Podologie bestaat uit twee grote luiken.

Een eerste luik omvat het biomechanisch aspect, waar de podoloog gaat kijken naar klachten van het bewegingsstelsel. Niet alleen klachten ter hoogte van de voet maar ook hogerop gelegen structuren zoals enkel-, knie-, heup- en/of (lage) rugpijnen behoren tot het domein van de podoloog.

 

Het tweede luik bestaat uit de podologische voetverzorging. Klachten van de huid en de nagels worden hier behandeld. Het verwijderen van eelt, eeltpitten, het behandelen van ingegroeide nagels, tenenstanden corrigeren d.m.v. silicones, drukontlasting via silicone of vilt,…behoren ook tot dit domein.

 

Wie kan er terecht?

Zowel kinderen, volwassenen, ouderen, sporters als personen met systemische aandoeningen zoals diabetes mellitus en reumatoïde artritis zijn welkom in de praktijk. Een podoloog kan dus een meerwaarde bieden aan verschillende populaties.

Indien er een biomechanisch probleem aanwezig is, waarvan (een deel van) de oorzaak bij een foute voetfunctie ligt, kan dit bijgestuurd worden met een podologische zool. Vaak gaat dit gepaard met een multidisciplinaire aanpak met doorverwijzing naar kinesitherapeuten/ osteopaten/ diëtisten/ chiropractoren/ manueel therapeuten/ arts (-specialist)/…

Bij kinderen kunnen de podologische zolen helpen om een foute voetfunctie te corrigeren tijdens hun groei. Doordat de voet nog in volle groei is, kan men de stand van de voet nog structureel verbeteren en op deze manier mogelijke (ergere) klachten voorkomen. Heeft u vragen of twijfels bij het stappen van uw kind of heeft u graag een screening van uw kind? Neem dan gerust contact op.

Bij volwassenen kan een podologische zool ook een meerwaarde hebben om een foute voetfunctie te sturen. Klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen, en rug kunnen hun oorzaak vinden bij een foutief stappatroon.

Bij sporters kan een podologische zool zowel een preventieve als curatieve oplossing bieden. Preventief om het beste uit zichzelf te halen en zo lang mogelijk actief te blijven. Curatief om na een (overbelastings-) letsel de fouten te corrigeren en je weer klaar te stomen voor je sportactiviteiten.

Bij ouderen kunnen podologische zolen ook klachten verhelpen op verschillende niveaus en ligt de focus op het geven van meer stabiliteit (i.f.v. valpreventie) en comfort.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens een biomechanische analyse worden tal van zaken gemeten, geanalyseerd en besproken. Om te starten wordt er een anamnese afgenomen waarbij verschillende vragen gesteld worden en waarbij de podoloog tracht te achterhalen waar de oorzaak van de klacht zou kunnen liggen. Vervolgens wordt er een uitgebreid schoenadvies gegeven en tips worden meegedeeld voor het dragen van goede schoenen. Nadien worden er verschillende klinische testen gedaan, biomechanische hoekmetingen en een stap-/loopanalyse. Voorts neemt de podoloog een individuele 3D-afdruk van de voeten, zodat de zolen altijd op maat gemaakt zijn voor de patiënt. Ten slotte wordt op het einde van de consultatie alles overlopen met de patiënt, zodat deze mee is in het verhaal en zodat er samen een behandelplan kan worden opgesteld.

Voor het maken van de podologische zolen werkt Justine Grusenmeyer samen met BORGinsole. Dit systeem biedt een uiterst nauwkeurig en kwaliteitsvolle methode om de beste zolen te bekomen. Neem gerust eens een kijkje op de website van BORGinsole.

Schoenadvies

Meer informatie nodig over de criteria van een goede schoen? Bekijk hieronder alvast de filmpjes.

Schoenadvies peuters en kleuters

Schoenadvies tieners

Schoenadvies dames

Schoenadvies heren

Wat neem ik mee?

Biomechanische analyse:

-En shortje of een korte broek waarbij de knieën duidelijk zichtbaar zijn

-Alledaagse schoenen

-Sport-wandelschoenen indien van toepassing

-Medische verslagen indien van toepassing

Terugbetaling

Partena betaalt 50 € per paar zolen per jaar terug en er is geen voorschrift vereist.

De tegemoetkoming voor de voetverzorging hangt af van de mutualiteit. Vraag hiervoor meer informatie bij uw mutualiteit.

Justine Grusenmeyer is een erkend podoloog aangesloten bij de Belgische Vereniging der Podologen.

Contact

Mail: info@podolooggrusenmeyer.be

GSM: 0470 797 704

Maak ook HIER je online afspraak

Adres

Guido Gezellestraat 27                                                               

3290 Diest

Parking

P: Betalend

 

P: Gratis

 
Graanmarkt (G): P 2 minuten wandelen Halve Maan (HV): P 11 minuten wandelen
Veemarkt (V): P 3 minuten wandelen Citadel (C): P 9 minuten wandelen

   

Back to Top